Bewegen blijft belangrijk, ook nu we in de strijd tegen het coronavirus onze verplaatsingen buitenshuis zoveel mogelijk moeten beperken. Topsporters, fervente hobbysporters en niet-sportievelingen moeten nu allemaal op zoek naar alternatieven om te bewegen.

Gezondheid is het allerbelangrijkste. Daarom willen ook wij van FuseAction aan iedereen vragen om de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus te respecteren. Enkel door samen alle voorschriften die de overheid oplegt te volgen, kunnen we deze strijd aangaan. Maar bewegen en sporten is dezer dagen nog wel degelijk mogelijk. Het wordt zelfs aangeraden, onder meer met de campagne #blijfsporten. Sport en beweging hebben immers ook positieve effecten op de mentale gezondheid en dat is in deze tijden eveneens van groot belang. En met het in acht nemen van de nodige maatregelen is dit momenteel nog wel degelijk mogelijk.

Image placeholder

Wees creatief

Sportclubs zijn gesloten, culturele activiteiten zijn afgelast, telewerken wordt aangeraden en we mogen ons enkel verplaatsen voor essentiële zaken. Dit betekent dat we op een dag veel minder bewegen. Tijd dus om alternatieven te zoeken en creatief te zijn. Werk je van thuis, neem dan tijdens je pauze even tijd voor beweging. Of maak er binnen jouw gezin een uitdaging van! Maak bijvoorbeeld gebruik van een stappenteller en daag elkaar uit om om ter meest stappen te verzamelen op een dag. En kies een gepaste beloning voor de winnaar. Ben je nog maar enkele stappen verwijderd van de overwinning, maak dan nog een extra wandeling rond de blok of in je tuin!

Image placeholder

Respecteer jouw grenzen en de regels

Het is zeker niet de bedoeling om het gebrek aan beweging te compenseren door ondoordacht aan sport te doen. Indien je niet gewoon bent om te sporten, moet je sowieso langzaam opbouwen. Sporten is gezond, maar enkel als je jouw eigen grenzen en lichaam respecteert.

Als je de richtlijnen rond social distancing en de hygiënevoorschriften volgt, wordt aangeraden om in open lucht te sporten. Maar binnen in huis bewegen, is nog altijd beter dan niet bewegen! Als je buiten gaat sporten, doe dat dan alleen of enkel met je huisgenoten. Behoud tijdens outdoor activiteiten anderhalve meter afstand van anderen.

Ook de geoefende sporter moet op zoek naar alternatieve trainingen. Hen raden we aan om hun lange duurtrainingen te beperken om zo hun lichaam niet te veel te vermoeien. En intervaltrainingen te vervangen door kortere duurtrainingen waarin met blokken gewerkt wordt. Op deze manier ga je niet verzwakken en blijft je immuunsysteem optimaal; heel belangrijk in deze periode.

De boodschap aan onze lezers: respecteer de hygiënevoorschriften en maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Blijf dus sporten en bewegen, maar doe het verantwoord!

Image placeholder