"Ik heb minder last van mijn kniepijn."

Begeleiding door FuseAction houdt niet enkel in dat we onze sporters trainingsschema’s aanleveren, we helpen hen ook op andere vlakken. Dankzij de kennis en ervaring van onze coaches kunnen zij een waaier aan tips en hulp aanreiken. Zo is er het verhaal van Elise Candaele die kampt met knieproblemen en mede op aanraden van onze hoofdcoach Brecht Gravensteyn Cartiplus van Sanas inneemt.

(lees verder onder de foto)Image placeholder

Elise:
“Ik heb in mijn vrije tijd altijd gesport maar ik kamp al heel wat jaren met kniepijn. Ik heb last van ontstekingen en vocht in mijn knie. Daardoor dreigde ik het sporten te moeten opgeven. Maar ik ben niet gemaakt om stil te zetten en sinds maart ben ik gestart met fietsen. Ik riep de hulp in van Brecht om me daarbij te begeleiden, want ik ken mezelf: ik moet in toom gehouden worden.”

(lees verder onder de foto)Image placeholder

“Mijn kniepijn is een probleem dat al lang aansleept en het is frustrerend dat na talloze onderzoeken de oorzaak nog altijd niet gevonden is. Daarvoor blijf ik natuurlijk naar de dokter gaan, maar intussen wil ik dus wel iets van beweging hebben. Momenteel doe ik fietstochten van één à anderhalf uur hier in de streek in Gistel. Meer kan niet en Brecht waakt er ook over dat ik niets forceer. Het is een goede beslissing van mij geweest om een coach in te schakelen, want Brecht laat me weten waarop ik moet letten om mijn knie te beschermen. Als ik er alleen voor zou staan, zou ik erin gevlogen zijn zonder op de rem te gaan staan.”

(lees verder onder de foto)Image placeholder

“Door de jaren heen heb ik al veel ontstekingsremmers en pijnstillers genomen tegen de kniepijn en ik bouwde ook geregeld rustperiodes in, maar dat hielp niet. Sinds maart ga ik naar een osteopaat en dat had wel positieve gevolgen. Mede op aanraden van Brecht begon ik vervolgens ook een kuur met Cartiplus van Sanas. Ik neem het nu een maand en ik merk zeker effect. Al na een tweetal weken ondervond ik het verschil bij tegenwind of wanneer ik meer kracht op de pedalen moest zetten en ik kon het fietsen gemakkelijk anderhalf uur volhouden. Jammer genoeg heb ik nu een algemene terugval met mijn knie en heb ik ook opnieuw een doktersbezoek ingepland, maar ik ga Cartiplus komende maand zeker verder innemen.”

(lees verder onder de foto)Image placeholder

“Ik neem één ampulle per dag, een halfuur voor ik ga fietsen of werken. Het neemt heel gemakkelijk in, vlotter dan wanneer ik pillen moet nemen. Het heeft een aparte smaak maar ik was er snel aan gewoon. Ik ben dus positief over het product na een eerste evaluatie. Maar ik moet het langere tijd innemen en dat ga ik dus ook doen. Ik ben benieuwd naar het vervolg van de kuur.”

Bezoek de website van Sanas voor meer info over Cartiplus: Sanas
Voor ondersteuning van aangepaste voeding Contacteer ons